Marjo Hämäläinen

Marjo Hämäläinen, Artimisti ry
Marjo Hämäläinen on pitkän linjan tanssin moniammattilainen: tanssitaiteilija, tanssija, koreografi, tanssinopettaja, kouluttaja ja yhteisötanssitaiteilija. Hänet tunnetaan ammattitaitoisena, luovana, kannustavana ja innostavana taiteilijana, jonka työskentelyssä ryhmälähtöisyys, heittäytyminen ja tanssin ilo ovat keskiössä.

Hämäläinen on tehnyt pitkän uran Tanssiteatteri Mobitassa, jonka perustajajäseniin hän kuuluu. Opettaessaan Tampereen yliopiston näyttelijäntyön laitoksella (Näty) hän tutustui Pirkkoliisa Tikkaan, jonka kanssa on tehnyt yhteistyötä musiikkiteatterin ja monitaiteellisen ilmaisun parissa jo vuodesta 1987.

Tanssinopettajana, yhteisötanssitaiteilijana ja koreografina Hämäläinen on toteuttanut erilaisia projekteja lasten, erityistä tukea tarvitsevien lasten, kehitysvammaisten, mielenterveyskuntoutujien, näkövammaisten, yhteisötanssiryhmien sekä tanssin ammattiopiskelijoiden kanssa. Mobitan jälkeen hän on myös toiminut koreografina puheteatterissa, viimeksi Kuopion kaupunginteatterissa vuonna 2013, sekä parhaillaan opettajana Tampereen kesäyliopiston tanssipedagogiikan ja draamakasvatuksen oppiaineissa.

Tanssijana Hämäläisen viimeisimpiin töihin kuuluvat Tanssiteatteri MD:n ”Ronja Ryövärintytär” vuosina 2012-2014 sekä koreografi Maija Hoiskon teokset ”Ei puolikasta” (2010), ”Sopimaton” (2012) ja ”Maanantaikerho”, joka saa ensi-iltansa marraskuussa 2014.

Marjo Hämäläinen on Yhteisö tanssii ry:n puheenjohtaja, ja on toiminut Yhteisötanssifestivaalien taiteellisena johtajana vuosina 2010, 2012 ja 2014. Hänet on palkittu yhteisötanssin kehittämisestä kahdesti. Pirkanmaan Taikalamppu myönsi hänelle Lampun henki -palkinnon 2010, ja vuonna 2013 hän sai Pirkanmaan taidetoimikunnalta kulttuurityön tunnustuspalkinnon.